واردکنندگان نهادههای دامی در کشور ما، با چالشهای جدی مواجه هستند که در صورت رفع آنها، میتوان به کاهش قیمت داخلی فراوردههای گوشتی، امیدوار شد.
واردکنندگان نهادههای دامی
واردکنندگان نهادههای دامی، همیشه در پی فرصتی هستند که بتوانند با نرخ ارز پایین، اقدام به واردات کنند. وارد کردن نهادههای دامی، کاری بسیار پر سود و پر بازده در هر کشوری است اما در کشور ما به یک معذل تبدیل شده است.
واردات ذرت، موقعیتی ایجاد میکند که هم واردکنندگان، هم دولت و مهمتر از همه، تولیدکنندگان گوشت، سود خوبی بدست بیاورند. وقتی دام و طیور از نظر تغذیهای تامین باشند، پرورش آنها راحتتر است. در نتیجه، روند تولید مثل و پرورش آنها نیز مثبت خواهد بود. در چنین شرایطی میتوان انتظار داشت که با افزایش تقاضای گوشت در بازار، عرضه به خوبی و به موقع صورت میگیرد. لذا روند قیمت گوشت، ثابت یا در بهترین حالت، کاهشی میشود.
مجوز واردات نهادههای دامی، باید از سوی نهادهای مربوطه داده شود. معمولا وزارت صنایع و معادن و اتاق بازرگانی در کشور ما، مجوزهای لازم برای واردات را، در اختیار بازرگانان قرار میدهند تا واردات نهاده دام و طیور به راحتی انجام شود.
انواع نهادههای دامی وارداتی
واردکنندگان نهادههای دامی میتوانند انواع سویا، کنجاله سویا، ذرت و هر آن چیزی که به دام و طیور مربوط است را وارد کنند. این نهادهها میتوانند در مواقعی که بحران مواد اولیه خوراکی برای دام وجود دارد، به کار بیایند. شاید عدهای در این بین وجود داشته باشند که از اساس با این کار مخالف باشند و نظری مغایر با واردکنندگان بدهند اما، نمیتوان نیاز مردم را معطل چنین نظراتی کرد.
واردکنندگان نهادههای دامی میتوانند بازوی قدرتمندی برای دولت به شمار بیایند و در کنار آن، در تلاش باشند تا کمی از گرانی گوشت، بکاهند.
واردات خوراک دام و طیور، اختلال چشمگیری در تولید داخل ایجاد نمیکند. زیرا جمعیت ایران در حال زیاد شدن است و نیاز مردم به مرغ و گوشت و فراوردههای دامی روز به روز بیشتر میشود.
چالشهای بر سر راه واردکنندگان نهادههای دامی
واردکنندگان نهادههای دامی، همیشه از وارد کردن نهاده دامی، سود میبرند. اما گاهی هم پیش میآید که این طور نبوده و چالشهای مختلفی بر سر راه آنها به وجود میآیند. برخی از این چالشها شامل موارد زیر هستند:
- نرخ دلار و ارز
- تعرفه گمرکی بالا
- انبار شدن نهادهها در گمرک
- کاهش تقاضا در بازار
یکی از مهمترین چالشهای پیش روی این فعالان اقتصادی، نرخ ارز است. این چالش منجر به کاهش تمایل این افراد برای واردات نهاده میشود. دومین چالش، تعرفه گمرکی است که بالا میباشد. محدودیت واردات از یک سو و تعرفه گمرکی بالا از سوی دیگر، دو چالش مهم در این زمینه به شمار میآیند.
وارد کنندگان نهادههای دامی با یک چالش بزرگتر مواجه هستند که آن هم، انبار شدن محموله وارداتی در انبارهاست. این انبار شدن، میتواند به دلیل عدم پرداخت تعرفه گمرکی باشد. گاهی به قدری این پروسه طولانی میگردد که ذرت و نهاده دامی مورد نظر در انبار گمرک دچار ماندگی و فساد میشود.