واردات گوشت گرم از کشورهایی مانند آفریقای جنوبی به تازگی در حال انجام شدن است که میتواند تا حدی قیمت گوشت را در داخل، کمتر کند.
واردات گوشت گرم
واردات گوشت گرم در کشور ما با توجه به اعیاد و مناسبتهای مختلف، با میزان متفاوتی انجام میشود. برای مثال میتوان شبهای پیش از شروع عید نوروز و 13 روز اول فروردین را مثال زد که بیشترین حجم واردات گوشت گرم انجام میشود.
واردات گوشت گرم گوسفندی و گوشت گرم گوساله، از کشورهای مختلفی همچون مغولستان و برزیل و چند کشور دیگر انجام میشود. اگر نگاهی به روند تولید گوشت قرمز در کشور بیندازید، متوجه خواهید شد که در کشور ما، کمبود گوشت قرمز همیشه وجود داشته و تولیدات داخل اصلا پاسخگوی نیاز مردم نبوده است. کافیست تا در ایام ماه مبارک رمضان یا ایام محرم و به خصوص تعطیلیهای نوروز باستانی، سری به میادین عرضه گوشت بزنید. با اینکه دولت در تلاش است تا با وارد کردن گوشت گرم، قیمت را کنترل کند، متاسفانه تا کنون هیچ موفقیتی بدست نیاورده است.
واردات گوشت گرم از کدام کشور است؟
واردات گوشت گرم در کشور ما از مناطقی صورت میگیرد که ذبح اسلامی در آن رعایت شود. دین رسمی کشور ما اسلام است و ذبح اسلامی، اولین شرط برای واردات گوشت از یک کشور است. همچنین در موازات این شرط، شرع و قانون مشخص کرده است که حیوانات حلال گوشت مانند گوسفند، بز، شتر، گاو و گوساله، ماهی، مرغ و امثالهم، اجازه واردات دارند. در حال حاضر، کشور ما از مناطقی در قاره آمریکای جنوبی، آفریقا، شرق آسیا و روسیه، گوشت گرم وارد میکند.
کیفیت گوشت گرم وارداتی با توجه به اینکه دام مورد نظر از چه علوفهای تغذیه کرده باشد، کاملا متفاوت است. معمولا از کشورهایی مانند برزیل و مغولستان و روسیه، گوشت گرم وارد نمیشود اما گوشت گرم وارداتی از آفریقای جنوبی، آغاز شده است.
گوشت گرم وارداتی بخریم یا نه؟
واردات گوشت گرم، در صورتی که زیر ذره بین وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی باشد، مورد خاصی ندارد. متاسفانه مشاهده میشود که گاهی اوقات، پروسه نگهداری و انتقال گوشت با سهل انگاری پیش میرود و در نتیجه گوشتها فاسد میشوند. اگر گاهی میبینید که تیتر خبرگزاریها به جمله ” واردات گوشت ممنوع شد ” مزین شده است، به خاطر این سهل انگاریها در واردات بوده که چالش فراوانی را برای دولت ایجاد میکند.