واردات نهادههای دامی، میتواند بخش بزرگی از چالشهای پیش روی پرورش دهندگان دام و طیور را از سر راه آنها بردارد.
واردات نهادههای دامی
واردات نهادههای دامی، زمانی انجام میشود که دولت نتواند کشاورزان و تولید کنندگان را مجاب به کاشت و داشت و برداشت محصولات خوراکی برای دامها کند. تولید نهادههای دامی و خوراک دام و طیور، کار چندان سادهای نیست. فقط چاره کار این است که کشاورز را قانع کنند تا به کاشت یونجه، سویا و مواردی از این دست بپردازند.
تامین و واردات نهادههای دامی توسط دولت
تولید خوراک دام باید طبق برنامه و اصول پیش برود. دولت طبق برنامه ریزیهای خود در تلاش است تا این مهم را به کشاورزان و تولید کنندگان گوشزد کند. زیرا نیاز داخل کشور به محصولات گوشتی و دامی و همچنین انواع لبنیات و تخم مرغ و تخم سایر پرندگان، روز به روز بیشتر میشود.
با افزایش جمعیت، نیاز داخل به فراوردههای دامی اعم از گوشت و لبنیات، بیشتر میشود. در صورتی که تولید داخل نتواند جوابگوی نیاز باشد، واردات قدرت میگیرد. دولت در برنامه ریزیهای خود، واردکنندگان را تشویق به وارد کردن نهادههای دامی میکند.
واردات نهادههای دامی، نیازمند شرایطی است که وارد کننده ترغیب شود این کار را انجام دهد. متاسفانه در کشور ما به دلیل هزینههای بالای گمرکی، تشریفات اداری خسته کننده برای ترخیص کالا و همچنین نرخ بالای ارز، واردات با مشکل مواجه است. بر همین اساس، بازرگانان ترجیح میدهند به سمت واردات خوراک دام نروند. این چالش پیش روی دولت، او را مجبور میکند که خود دست به کار شده و وارد کند.
میزان واردات نهادههای دامی توسط بازرگانان و بخش خصوصی، کمتر از واردات دولت است. زیرا هنوز ساز و کارهای تشویقی مناسبی برای بازرگانان فراهم نیامده است.
قیمت خرید خوراک و نهاده دام و طیور
قیمت انواع نهادههای دامی با توجه به نوع نهاده متفاوت است. برای خرید خوراکهای دامی، این نکته مهم باید در نظر گرفته شود که تمامی نهادههای دامی وارد شده توسط بخش خصوصی، امکان دارد که با قیمت گرانتری به فروش برسند. در صورتی که نهادههای دامی تولید داخل و یا با نرخ دولتی، ارزانتر هستند.
خرید نهادههای دامی دولتی و ارزان، میتواند بار بزرگی را از روی شانههای دامپروران کم کند تا بتوانند تولیدات دامی خود را ارزانتر به بازار ارائه کنند.