واردات ذرت دامی در کشور ما، توانسته است به کمتر شدن قیمت مرغ و تخم مرغ، کمک بسیار زیادی کند.
واردات ذرت دامی
واردات ذرت دامی کمک بسیار زیادی به پرورش و تولید مرغ و جوجه میکند. اکثر مرغداریهای سطح کشور، با کمبود نهاده و ذرت مواجه هستند. واردات ذرت دامی میتواند به تنظیم قیمت گوشت مرغ، تخم مرغ و حتی گوشت سایر حیوانات اهلی مانند گاو و گوساله کمک کند.
واردات نهاده دامی توسط دولت انجام میشود اما برخی از بازرگانان و فعالان اقتصادی در بخش خصوصی نیز اقدام به واردات میکنند. این کار میتواند کمکی به دولت باشد تا بازار، بهتر کنترل شود. برخی از کارشناسان، دامپزشکان و متخصصان تغذیه بر این باورند که مصرف ذرت برای مرغ و خروس و دام، زیاد مناسب نیست و نمیتواند پاسخگوی تمام ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن آنها باشد. به همین دلیل، ممکن است با واردات ذرت دامی، مخالفت کنند.
تاثیر واردات ذرت دامی بر قیمت گوشت
واردات ذرت دامی به عنوان یکی از چند غذای دام و مرغ و جوجه، میتواند تاثیر بسیار زیادی روی قیمت داشته باشد. بعد از شهریور 1400 که ایران با بحران مرغ و تخم مرغ مواجه شد، تولیدکنندگان به دلیل کمبود نهادههای دامی نتوانستند تولید خود را به موقع وارد بازار کنند. در نتیجه قیمت تا حدودی بالا رفت. سودجویان و مافیای مرغ هم بیکار ننشستند و از طرف دیگر، به این بازار حمله ور شده و قیمت مرغ ، بسیار گران شد. این افزایش تا جایی پیش رفت که برخی از مرغداران و گاوداریها، به طور علنی اقدام به معدوم سازی حیوانات میکردند.
واردات ذرت مکزیکی برای دام و طیور، تا حدی توانست قیمت را ثابت نگه دارد. واردکنندگان ذرت دامی توانستند با تزریق ذرت به بازار، سهم زیادی از خوراک دام و طیور را تامین کنند و همین امر موجب شد قیمتها تا حدودی ثابت بمانند.
تعرفههای گمرکی ذرت دامی چقدر است؟
برای واردات ذرت دامی، بزرگترین چالش بعد از نرخ ارز، تعرفه گمرکی است. در حالی که بسیاری از کشورها در حال حذف تعرفههای گمرکی خود هستند، کشور ما هنوز هم درگیر این موضوع است و نرخ آن صعودی است. نرخ تعرفه گمرکی ذرت دامی، بالا است و واردکنندگان میلی به پا گذاشتن در این راه ندارند.